Érzékenyítő tréning krónikus beteg és allergiával küzdő gyermekeket tanító pedagógusok számára

Europe for Citizens projekt 

Az iskoláskorú gyerekek közötti bántalmazó viselkedés mindennapos iskolai probléma. Ez a probléma valamilyen betegséggel rendelkező gyermek esetében sok esetben hatványozottan megjelenik, a betegség alapját adhatja a bántalmazásnak. Érinti a diákokat, a tanárokat, a szülőket, következményei beláthatatlanok tudnak lenni, néha szakemberek bevonása szükséges. Ráadásul a digitális eszközök térnyerésével az iskolai közegekből is kilépett és az online világban is teret nyert. 

A műhely során mindennapos példákra építve vizsgáljuk meg a bántalmazó helyzeteket, és közösen dolgozunk ki rájuk megoldási stratégiákat. Emellett egy olyan pozitív pedagógiai attitűd kidolgozásában is segítünk a képzés résztvevőinek, melyel hatékonyabban és emberségesebben kezelhetnek kritikus helyzeteket és megteremthetik az egészséges fejlődéshez szükséges környezetet tanulóik számára.

Projektpartnerek:

Finanszírozás:

A tanfolyam a résztvevő tanárok számára ingyenes, köszönhetően az Aktív Polgárok Alap (Active Citizens Fund) Románia pénzügyi támogatásának, amely egy Izland, Liechtenstein és Norvégia által finanszírozott alap, szerves részét képezi az Európai Gazdasági Térség (EGT) 2014-2021 közötti időszakra szóló Finanszírozási Mechanizmusának.